Batı AsyaFilistin

Gazze İnsani Ateşkesi: Savaş Alanı Kayıpları israil’in Savaş Planını Engelliyor

Hamas Hareketi Çarşamba günü Gazze’de dört günlük insani ateşkes ilan ederek Mısır ve Katar’ın zorlu müzakerelerin ardından anlaşmayı sonuçlandırma çabalarına dikkat çekti.

Hamas yaptığı açıklamada, anlaşmanın her iki tarafın da ateşi kesmesini ve Siyonist düşmanın düşmanlıkları durdurmasını ve araçlarını dondurmasını öngördüğünü belirtti.

Anlaşma aynı zamanda yüzlerce kamyon insani, tıbbi ve yakıt yardımının kuşatma altındaki bölgenin tüm bölgelerine girişini de içeriyor.

Hamas ayrıca, İsrail hapishanelerinde tutulan 150 Filistinli kadın ve çocuk karşılığında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Gazze’de tutuklu bulunan 50 İsraillinin serbest bırakılacağını belirtti.

Açıklamada, pakt uyarınca Siyonist askeri uçuşların Güney Gazze üzerinde durdurulacağı ve Şeridi’nin kuzeyinde 6 saatle sınırlandırılacağı belirtildi. Bu, aynı zamanda düşmanın ateşkes sırasında Gazze’de herhangi bir Filistinliyi tutuklamasının da önüne geçiyor.

Hamas Hareketi, açıklamanın Direniş’in düşünceleri doğrultusunda yazıldığının altını çizdi ve Filistin halkını savunmak için parmakların tetikte kalacağını vurguladı.

Bu arada İslami Cihad Hareketi, düşman tüm Filistinli tutukluları serbest bırakmadan, Gazze’de tuttuğu İsrail askeri esirlerini serbest bırakmayacağını vurguladı.

israil hükümeti ise beş saatlik bir oturumun ardından anlaşmayı onayladı. Siyonist medya kuruluşları kabine üyelerinin çoğunun karara olumlu oy verdiğini belirtti.

Böylece, İsrail’in savaş alanındaki kayıpları işgal komutanlığını ateşkesi kabul etmeye itti; zira Siyonist kayıpların sayısı son birkaç günde kayda değer bir şekilde arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir