İran İslam CumhuriyetiSuriyeTüm Haberler

Cevad Zarif Suriye’de!

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, günübirlik resmi ziyaret için bugün Suriye’nin başkenti Şam’a geldi. Zarif’in Suriye’nin ardından Türkiye’yi ziyaret edecek

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, resmi bir ziyaret için bugün Suriye’nin başkenti Şam’a geldi. Zarif, Şam’da Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanı Zarif, Suriye Meclis Başkanı Hamude Dabbağ ve Başbakanı İmad Hamis ile de görüşecek.

Dışişleri Bakanı Zarif, Şam Uluslararası Havalimanı’nda Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, İran’ın Şam Büyükelçisi Cevad Türkabadi ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.Bir gün sürecek bu ziyarette Zarif’e Dışişleri Bakanı Siyasi İşler Özel Temsilcisi Aliasger Haci, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu İşleri Genel Müdürü ve diğer Dışişleri Bakanlığı yetkilileri eşlik ediyor.

Zarif’in bu ziyareti Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ın resmi daveti üzerine yapılmaktadır.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in Şam’daki temaslarının ardından Türk yetkilileriyle görüşmek üzere Türkiye’ye geçmesi bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in Suriye ve Türkiye ziyaretinin gündeminde ikili münasebetler ve bölgesel konular yer alıyor.

İkili ilişkilerin en önemli meselelerini masaya yatırılması beklenen Suriye ve Türkiye ziyareti kapsamında Dışişleri Bakanı Zarif diğer amaçları arasında, bölgesel istikrar ve barışın güçlendirilmesi adına en önemli bölgesel ve uluslararası konularda Suriyeli ve Türk yetkililerle ortak zeminin güçlendirilmesine vurgu yapılması yer alıyor.

Son günlerde tekfirci terörist gruplar İdlip’te Astana anlaşmalarını özellikle Suriye’nin kuzeyinde ateşkesi sık sık ihlal ediyor.

Teröristler’in Halep kentine havan topuyla düzenlendikleri saldırılarda bu ihlaller arasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir