Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiSuriyeTüm Haberler

Beşar Esad: Trump’ın Devrim Muhafızları Kararı, ABD’nin Bölgede Yenildiğini Gösteriyor

Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad, ‘Batı Asya bölgesinde istikrarsızlığın asıl sebebinin Amerika’nın askeri olarak varlığı ve bölge ülkelerinin içişlerine müdahaleleri olduğunu söyledi.


Beşar Esad, dün Şam’da İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif’le görüşmesinde, Amerika’nın İran devrim muhafızları aleyhinde aldığı sorumsuzca kararı kınayarak, İran, Suriye ve müttefiklerinin halkların haklarını ve çıkarlarını savunmaya devam etmekten vazgeçirmekte başarılı olamayacaklarını söyledi.


İran dışişleri bakanı da, Suriye toprakları olan Golan’ın ırkçı İsrail’İn işgalindeki sultasını Amerika’nın resmiyette tanımasını kınayarak, ‘Amerika’nın Kudüs’e büyükelçilik intikal girişimi ve yine İran devrim muhafızlarını terör listesine alması girişimi gibi kararlar Amerika’nın bölge siyasetlerinin yenilgisinden başka bir şey değildir” dedi.


İran dışişleri bakanı, Amerika’nın bölgedeki girişimlerinin, bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanması dahil, İran ve Suriye’nin bölgesel ve uluslararası arenada daha fazla koordine içinde olmasını gerekli hale getirdiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir