Batı AsyaTüm Haberler

İran, Irak ve Suriye’nin Demiryoluyla Birbirine Bağlanması Siyonist İsrail Rejimi Korkuttu

Siyonist rejimin Maariv gazetesi, İran, Suriye ve Irak’ın demiryoluyla birbirine bağlanmasının bu rejimde yeni bir kaygıya yol açtığını kaydetti.


Siyonist Maariv gazetesi, Suriye’deki silahlı unsurlardan naklen söz konusu kaygının sadece İran’dan Suriye ve Lübnan’a teçhizat sevkiyatıyla sınırlı olmadığını, Tahran, Bağdat ve Şam arasındaki demiryolu bağının Çin’e kadar uzayabileceği, bu ise İran’ın bölgedeki konumunu güçlendireceğini belirtti.


Geçenlerde Irak demiyolları firması genel müdürü Talip El-Hüseyni Şam’da Irak ve Suriye ortak komisyonunda yaptığı açıklamada, Irak ulaştırma bakanının talimatı üzerine, İran, Irak ve Suriye’nin demiyollarıyla birbirine bağlanması yolunda gerekli koordinasyonların sağlanması için üçlü oturumlar düzenleyeceklerini bildirmişti.


Öte yandan Suriye ulaştırma bakanı Ali Hamut da, İran, Suriye ve Irak’ın demiyoluyla birbirine bağlanmasının ülkesinin önceliklerinden biri olduğunu kaydederek, söz konusu girişimin Tahran ve Bağdat münasebetlerinin takviye edilmesi yönünde stratejik siyasetleri sayıldığını vurgulamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir