Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı’nın Yeni ve Yerli Füzesi Görücüye Çıktı

Yemen ordusu sözcüsü Yahya Serie, Yemen’in yeni füzesi Bedir-F füzesini tanıttı.


el’Alem kanalına göre, Yemenli askeri yetkili konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu Bedir-F füzesinin bu zamana kadar bir çok operasyonda kullanıldığını ve başarılı sonuç aldıklarını belirterek, Yemen füze birliklerinin bugün geçmişten çok daha güçlü olduklarını söyledi.

Devamında, füzeyle ilgili ayrıntılı bilgi veren sözcü, füzenin yüksek kabiliyetine dikkat çekti. 


Yemen Ordusuna bağlı füze birliğinin askeri kabiliyetlerin geliştirilmesi hususunda önemli kazanımlar elde ettiğini vurgulayan Yahya Seri’, söz konusu füzenin geliştirilmesinin füze birliğine bağlı akademik araştırmalar merkezinde gerçekleştirildiğini söyledi. 

Menzili 160 km., patlama çapı 350 metre  olan ve 14 bine aşkın şarapneli bulunan bu füze, 20 metre yükseklikte patlıyor ve hedefe isabet oranı sadece üç meteredir.    


Yemen füze birlikleri, Kasım 2018’de, Bedir-1P adlı füzenin tanıtımını yapmıştı.


Bu arada Yemen Ensarullah hareketi sözcüsü Muhammed Abdusselam, yaptığı açıklamada, BM’nin Yemen özel temsilcisi Martin Griffiths’in tarafsızlığını koruması gerektiğini bildirdi.


Abdusselam, BM yetkilisinin İngiltere’nin tutumundan yararlandığını belirterek, İngiltere’nin ABD’nin yanında Yemen aleyhindeki savaşta önemli rol oynadığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir