İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: İran Silahlı Kuvvetleri’nin Gösterdiği Çabalar Övgüye Layıktır

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, dün İran Ordusu’nun üst düzey komutanlarını kabul etti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney bu görüşmede, Ordu’nun günümüzde her zamankinden daha dindar ve daha aktif olduğuna vurgu yaparak, silahlı kuvvetlerin İran’daki sel felaketinde halka yardım etmek için gösterdiği çabaların övgüye layık olduğunu ifade etti.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, ABD’nin skandal kararından (Devrim Muhafızları’nın terör listesine alınması) sonra silahlı kuvvetler ve özellikle de Ordu ve Devrim Muhafızları arasındaki kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Düşmanı öfkelendiren her bir adım iyi ve doğrudur. Ayrıca düşmana moral veren eylemlerden uzak durmalı” dedi.


Ordu günü münasebetiyle İran Ordusu komutanları, personelleri ve onların ailelerini tebrik eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Bazı ülkelerde hatta özgürlük ve insan haklarından yana olduklarını iddia eden ülkelerde silahlı kuvvetler milleti bastırmak için diktatörlerin yanında duruyor. Nitekim ki Paris’teki olaylarda bunu görebiliriz” ifadelerinde bulundu.


İran Silahlı Kuvvetleri’ni İslam ve İslam Cumhuriyeti mantığı olarak nitelendiren Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Silahlı kuvvetler savaş çıktığı zaman düşmanlar karşısında göğüs gererek, bilim, tecrübe ve fedakarlıkla onları geri çekilmek mecburiyetinde bırakıyorlar. Barış döneminde de aktif ve hazırlıklı olarak halkımıza güven ve huzur veriyorlar. Dolayısıyla düşmanlar silahlı kuvvetleri huzursuz göstermekle milletin huzurunu bozmaya çalışıyorlar” değerlendirmesini yaptı.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Bugün ordumuzu dindar ve inkılapçı insanlar yönetiyor. Fakat milleti küçümsemek ve düşmanları övmeye alışan bazıları sürekli “Rıza Han’ın modern ordusu”undan bahsediyorlar. Oysa ki sözde modern bu ordu bir gün bile dış güçlerin saldırısı karşısında direnemedi. Ama İran İslam Cumhuriyeti Ordusu 8 yıl boyunca direniş gösterdi ve zafere ulaştı” dedi.


İran Silahlı Kuvvetleri’nin bölgede düşmanların fitnelerine karşı çıktığını belirten Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Eğer Ordu ve Devrim Muhafızları DAEŞ’e karşı çıkmasaydı bugün bölge ve komşu ülkelerin durumu neydi? Bu ülkeleri kimler yönetiyordu?” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir