LübnanTüm Haberler

Seyyid Hasan Nasrullah: Siyonist Rejimin Yeni Bir Savaşa Gücü Yetmez

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri, IŞİD’i Suudi rejimi ürünü ve vahhabiyet ideolojisine sahip bir oluşum nitelerken, ”terörist gruplar, kendi tefekkürlerini Suudi rejiminin dini kurumlarından aldıklarını ve bu doğrultuda da milletleri öldürmeyi hedeflediklerini’ söyledi.


Seyyid Hasan Nasrullah, Beyrut’un güneyinde bir etkinliğe video konferansı aracılığıyla katılırken yaptığı konuşmada, ”İslam ve Arap dünyası, Suudi rejimi ve BAE’nin, Yemen ve Bahreyn siyasetlerini ifşa etmeleri ve bozmalarını ve de bu ülkelerin Sudan ile Libya’deki müdahalelerini ve de ‘Yüzyılın Anlaşması’ndaki rollerini etkisiz hale getirmeleri gerektiğini söyledi.


Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri, bazı ülkelerin İran’dan petrol alımlarıyla ilgili muafiyetlerinin uzatılmaması konusuna da temasla, dünya halklarının Amerika’nın İran aleyhindeki siyasetlerine karşı olduğunu ve artık ABD’nin bu gibi siyasetlerine karşı devletlerin ve uluslararası toplumun mücadele etmesi gerektiğini söyledi.


Nasrullah, ABD’nin teröristlerin asıl hamisi olduğunu belirterek, ABD’nin binlerce sivili öldürmesine rağmen terörizmle mücadele ettiğini ileri sürdüğünü, diğer yandan Kudüs ve Golan’da ırkçı İsrail’in siyasetlerini tanımasının da ABD’nin kanun tanımazlığının açık göstergesi olduğunu bildirdi.


‘Yüzyılın Anlaşması’na da temas eden Hizbullah lideri, Filistin halkının ümidi olduğu sürece kimsenin bunu Filistin halkına dayatamayacağını söyledi.


Nasrullah, Kuveyt basınının, Lübnan ve İsrail arasında bu yıl yaz mevsiminde bir savaşın olacağına dair haberi reddederken, ”terör rejiminin iç sorunları ve kara güçlerinde yaşadığı sorundan dolayı böyle bir savaşa girmesini düşünmediğini’ söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir