İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: İran Milleti Amerika’nın Düşmanlıklarını Cevapsız Bırakmayacaktır

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Çarşamba sabahı iş ve işçi haftasının başlaması münasebeti ile farklı sektörlerde çalışan binlerce işçiyi kabulünde, kesintisiz cihadî çalışmanın gurur ve izzet verici stratejisi olan direniş ekonomisi ve üretimin arttırılması için önemli koşullardan olduğunu söyledi.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney açıklamasında ayrıca, “Düşman, İran milletine diz çöktürmek için ekonomik baskı uygulamaya odaklanmıştır. Ancak İran milletine hiçbir zaman diz çöktüremeyeceğini bilmesi lazım. Bu millet yaptırımları fırsata dönüştürerek gelişim ve filizlenmeye yönelip Amerika’nın düşmanlıklarını da cevapsız bırakmayacaktır.”ifadelerini kullandı.


Son yıllardaki özellikle de Amerika’nın İran İslam Cumhuriyeti düzenine karşı uyguladığı yaptırımlar sonrası dönemin deneyimleri, Amerika ve ortaklarının İran’a karşı hedeflerine ulaşmak için farklı unsurlar ve yöntemlerden yararlandığını gösteriyor. Bu husumet ve düşmanlık hali hazırda ise ekonomik konular ve halk ile merkezi hükümet ve İslami düzen arasında mesafe oluşturmaya odaklanmıştır.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney açıklamasında, Amerika ve Siyonist yetkililerin iddialarına değinerek sözlerine şunları da ekledi: “Onlar İslam Cumhuriyeti düzeninin düşmanıyız ancak İran milleti ile bir husumetimiz yok diyorlar. Ama İslam Cumhuriyeti ile düşmanlık İran milleti ile düşmanlık demektir. Çünkü İslam Cumhuriyeti zaten halkın yardımı ve destekleri ile ayaktadır. Halkın yardımları olmasaydı İslam Cumhuriyeti de olmazdı.”

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Amerika’nın İran’ın petrol satışını engellemeye yönelik çabalarına değinerek şöyle bir hatırlatmada bulundu:” İran’ın aktif milleti ve uyanık yetkilileri himmet edip çalışırlarsa tüm çıkmazlardan çıkıp Amerika’nın bu girişimlerini de boşa çıkarırlar. Böylece İslam Cumhuriyeti de iradeli bir şekilde ihtiyacı olduğu kadar petrol ihraç edecektir. “


Amerikalılar şimdi delice tavırları ile, Suudi ve kimi bölgesel rejimleri gibi bölgesel uşakları ve yerleştirdikleri yönetimler ile İran milletini ekonomik ve geçim sıkıntısı altında tutmaya çalışıyorlar.


Ancak İran milleti son 40 yılda birlik ve beraberliğinin yanı sıra sergiledikleri özgüven ve direnişi ile hiçbir zaman bu tehditler ve baskılara teslim olmayacağını gözler önüne sermiştir.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney konuşmasında bir başka önemli noktaya da değinerek şöyle buyurdular:” Düşmanların çabaları, düşmanlıklarının son nefesidir. Bu düşmanlar da sonunda İran milletine karşı husumetlerinden usanacaktır. Ancak bu millet, çalışmaktan, çaba göstermekten, direniş sergilemekten ve gelişim kaydetmekten yorulmayacaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir