Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı’ndan Suudilerin Saldırılarına Misilleme Operasyonu!

Saldırgan Suudi güçlerinin Er Rebua’deki “Aleb” güzergahı ve “Rekabe El Sahn” bölgesindeki üsleri Yemen güçlerinin füze saldırılarının hedefi oldu.


İRNA’nın El Mesire’den naklen verdiği habere göre, Yemen topçu ve İHA birlikleri saldırgan Suudi güçlerinin Cizan’daki askeri üslerini hedef aldı.
Askeri bir kaynak yaptığı açıklamada, Yemen ordu güçlerinin saldırılarında Suudi Arabistan’a ait askeri araçların topçu saldırılarının hedefi olduğunu bildirdi.


Söz konusu operasyonun, Yemen’e ait bir adet Gasef 2K modeli insansız hava aracının Aden’in El Berige’deki saldırganların komutanlık merkezine saldırısı ardından gerçekleştiği belirtildi.


Bilindiği gibi Suudi rejimi ve BAE 2015’ten beri ABD ve bazı Arap ülkelerin de desteğiyle Yemen’in firari ve müstafi cumhurbaşkanı Abdurrabe Mansur Hadi’yi iktidara geri getirme bahanesiyle dünyanın en fakir Arap ülkesi aleyhinde savaş başlatmış bulunuyor.


Saldırgan Suudi koalisyonu ve müttefikleri binlerce masum sivil insanı öldürüp, ülkenin altyapılarını tamamen tahrip etmesine rağmen Yemen halkının direnişi karşısında hedefine ulaşabilmiş değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir