FilistinTüm Haberler

Gazze Direniş Güçleri Siyonist Rejimin Demir Kubbe Sistemini Nasıl Aciz Bıraktı?

İşgal rejimi televizyonu 2’nci kanalı, Hamas Hareketi savaşçılarının son savaşta başvurdukları hileyle Demir Kubbe hava savunma sistemini aldattıklarını söyledi.


İşgal rejimi televizyonunun konuyla ilgili haberinde, Hamas savaşçılarının güney kentlerine aynı anda çok sayıda füze attığı ve Demir Kubbe sisteminin füzelere aynı anda karşılık veremediği belirtildi.


Haberde, bu durumun binaların, fabrikaların ve araçların üzerine füzelerin düşmesine yol açtığı, 4 İsraillinin öldüğü ve onlarcasının yaralandığı kaydedildi.


İşgal rejimi televizyonunun sitesinde yayınlanan haberde, Demir Kubbe hava savunma sisteminde çok sayıda füzeye cevap verebilsin diye büyük oranda iyileştirme yapılmasına rağmen Hamas’ın bu nokta üzerinde yoğunlaştığını ve sistemin aciz kaldığını gösterdiğini ifade etti.


Filistin direniş grupları ile işgal rejimi arasında dün sabah erken saatlerde Birleşmiş Milletler ve Mısır’ın arabuluculuğunda ateşkes sağlandı.


İşgal ordusunun Cumartesi ve Pazar günleri Gazze Şeridi’ne düzenlediği yoğun saldırılarda üçü kadın, ikisi bebek, biri çocuk ve ikisi cenin olmak üzere 27 kişi şehit oldu.


İşgal ordusunun saldırılarına misillemede bulunan Filistin direniş grupları, sınıra yakın Yahudi yerleşkeleri ile Askalan, Asdod, Bi’r Es-Seba ve Kiryat Malachi kentlerine füze yağdırdı.


Filistin direniş gruplarının misillemeleri sonucu 4 İsraillinin öldüğü ifade edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir