FilistinTüm Haberler

Ebu Ubeyde: Direnişin Füzeleri, Siyonist Rejimin Demir Kubbesini Deldi

HAMAS’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, dün yaptığı açıklamada, direnişin füzelerinin ırkçı İsrail rejiminin füze savunma sistemlerini geçtiğini bildirdi.


Kassam sözcüsü, işgalci İsrail’e karşı çok yoğunlu bir şekilde füzeler kullandıklarını bildirerek, bu füzelerin terör rejimine ağır kayıp ve hasar verdirdiğini söyledi.


Kassam sözcüsü, aynı anda onlarca füzeyi siyonistlerin bulundukları bölgelere fırlattıklarını ve ırkçı İsrail’in savunma sistemi Demir Kubbe’yi geçtiğini belirterek, siyonistlerin bütün hesaplarının bozulduğunu söyledi.


Terör rejiminin Gazze Şeridi’ne yönelik son saldırılarına karşı Filistin direniş güçleri güçlü bir şekilde karşılık verirken bu durum terör rejiminin acil ateşkes istemesine neden oldu.


Filistin sağlık bakanlığı terör rejimi İsrail’in son saldırılarında 31 Filistinlinin şehit olduğunu bildirdi.


Bu arada Filistin Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı, işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sonucu 13 okulun büyük zarar gördüğünü açıkladı.


Filistin Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı Vekili Ziyad Sabit, Uluslararası topluma seslenerek, işgal rejiminin saldırganlığına son vermesini ve eğitimin kutsallığına işaret eden Birleşmiş Milletler kararlarına uymasını sağlamasını istedi.


Abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yaşanan son gerilim, ırkçı İsrail ile Filistinli gruplar arasında sağlanan ateşkesle sonlanırken, İsrail’de muhalefet Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Gazze politikasını eleştirdi.


Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İsrail’e 700’e yakın roket atıldı, 4 kişi öldü ve çok sayıda kişi yaralandı. Tüm bunlar İsrail’in caydırıcılığını kaybetmesi ve bir kez daha Hamas ile diğer mücadeleci gruplara boyun eğmesinin sonucudur.” ifadelerine yer verdi.


İşçi Partisi lideri Avi Gabbay ise varılan ateşkesten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirirken, yaşananlar nedeniyle Netanyahu’ya yüklendi.


Netanyahu’yu Hamas’ı güçlendirmekle suçlayan Gabbay, “Eğer uzun soluklu siyasi çözüm bulunmazsa bir sonraki gerginliğin yaşanması an meselesi.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir