İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Abbas Erakçi: İran, Nükleer Anlaşmadan Çıkmayı Gündemine Almıştır

İran Dışişleri bakan yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, İran’ın bu zamana kadar nükleer anlaşmadaki yükümlülüğünü yerine getirdiğini belirterek, ‘İran, nükleer anlaşmadan çıkmayı gündemine almıştır’ dedi.


Abbas Erakçi, dün yaptığı açıklamada, hiç bir ülkenin İran’ı, nükleer anlaşmadan çıkışı konusunda suçlayamayacağını zira İran’ın bütün taahhütlerini yerine getirdiğini ve son girişiminin de yine nükleer anlaşmaya göre olduğunu söyledi.


İran dışişleri bakan yardımcısı, İran’ın nükleer anlaşmadan çıkmadığını ama karşı tarafın taahhütlerine bağlı kalmaması halinde İran’ın nükleer anlaşmadan çıkmayı gündemine alacağını ve bunun aşama aşama olacağını söyledi.


Erakçi, Amerikan başkanı Trump’ın girişimlerinin, İran’ı nükleer anlaşmadan çıkmanın eşiğine getirdiğini ama İran’ın Amerika’nın girişimlerine dirayetle karşılık koyacağını söyledi.


Erakçi, Amerika’nın aşama aşama yaptırımları devreye aldığını ve İran’a yönelik baskılarını arttırdığını ama İran’ın bu zamana kadar dirayetle Amerika’nın tuzağına düşmediğini ve nükleer anlaşmanın diğer üyelerine ve dünyaya fırsat tanıdığını hatırlattı.


İranlı yetkili, İran’ın Avrupa, Çin ve Rusya’ya verdiği fırsatın, Amerika’nın İran petrolünü satmasına engel olmasına ve sonuçta İran’ın da bazı taahhütlerini yerine getirmeme kararı almasına neden olduğunu söyledi.


Erakçi, nükleer anlaşma üyelerinin İran dosyasını BM güvenlik konseyine götürmenin İran’ın kırmızı çizgisi olduğunu bildiklerini belirterek, ”Eğer İran’ın bu kırmızı çizgisine riayet edilmezse nükleer anlaşma tamamen ortadan kalkar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir