Irakİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Ali Şemhani, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih İle Görüştü

İslam İnkılabı Rehberi Özel Temsilcisi olarak Irak’a giden Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Amiral Şemhani, Bağdat’ta Irak cumhurbaşkanı Berhem Salih’le görüşmesinde, Irak halkının çıkarları ve maslahatını çok iyi bildiğini ve bu çerçevede yabancıların görüşlerinin dayatılmasına ihtiyacı olmadığını söyledi.

Şemhani, Irak halkının irade ve bağımsızlığını desteklediklerini belirtirken, Irak halkının bütün kavim ve mezheplerinin sosyal hayatın içinde yer almasının  Irak’ın geleceği açısından çok iyi olacağını belirterek, Irak halkının ülkenin geleceğinde etkili rol oynaması ümidini dile getirdi.

Berhem Salih de sözkonusu görüşmede, İran’ı Irak’ın dostu ve müttefiki olarak gördüğünü ve her zaman Irak’ın destekçisi olduğunu belirterek teşekkür etti.

Irak cumhurbaşkanı, iki ülke arasındaki anlaşmaların   en kısa zamanda yürürlüğe girmesi ve iki ülke arasında  özellikle terörizm ve radikalizme karşı mücadelenin devamına vurgu yaparak, ‘ iki ülkenin çıkarları ve tarihi ilişkilerinin köklü olduğunu ve bundan sonra da bu ilişkilerin daha da gelişmesini arzu etti.

Irak cumhurbaşkanı Berhem Salih, İran ve Irak arasında dini ziyaretlerin de önemine vurgu yaparak bu doğrultuda Irak halkının Kerbela ziyareti için Irak’a gelen milyonlarca İranlıyı ağırlamaktan gurur duyduğunu söyledi ve ‘Kerbela merasimine görkemli katılımın bir  birlik ve kardeşlik simgesi ve de düşmanların oyunlarını bozan bir gerçek olduğunu’ söyledi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir