FilistinTüm Haberler

Filistin Direniş Grupları: Meydanı Terk Etmedik, Ellerimiz Tetikte!

Filistinli direniş grupları, işgal rejimini anlaşmaya ihanet etmemesi ve direnişin sabrını sınamaya kalkmaması yönünde uyararak, direnişçilerin medyanı terk etmediklerini ve ellerinin hâlâ tetikte olduğunu söyledi.


Direniş grupları, bugün (8 Mayıs Çarşamba) öğle saatlerinde Gazze kentinde düzenledikleri ortak basın toplantısında, işgal ordusunun son saldırıları sırasında verilen şehitlere, bombardımana ve yıkılan evlere rağmen sabreden Filistin halkını selamladı.


Ortak operasyon odasının birlikte direniş örneği haline geldiğini ve işgal güçlerine kurallarını kabul ettirdiğini kaydeden direniş grupları, milli konuların hepsinde benzer çalışmaların yapılmasını istedi.


Filistinli direniş grupları, işgal ordusunun saldırılarını dizginleyen Arap ve İslam ülkelerine de teşekkür ederek, işgal rejiminin ayak sürümeden anlaşmalara uymasının sağlanması gerektiğini belirtti.


Filistinlilerden bulundukları yerlerde Büyük Felaket’in (En-Nekbe) 71’inci yıldönümünü anmalarını isteyen direniş grupları, Gazzelileri de Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılmaya davet etti.


Direniş grupları, Batı Yaka ve Kudüs ile 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilere temas noktalarında işgal güçleriyle çatışmaları çağrısında bulundu.


Yüzyılın Anlaşması adlı projeyi reddettiklerini kesin bir dille bir kez daha vurgulayan direniş grupları, Filistin davasının ümmetin merkezi davası olduğunu hatırlattı.


Direniş grupları, İslam ümmetinin ilk savunma hattını teşkil eden Filistin halkının direnişini destekleme sorumluluğu bulunduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir