İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Emir Abdullahiyan: Mantık Dilinden Anlamayan Trump’la Kendi Dilinden Konuşmak Gerek

İran meclis başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Amerikan başkanı Trump’ın İran’la ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi.


Emir Abdullahiyan, dün yaptığı açıklamada, ABD’nin nükleer anlaşmadan çıkmasının yıldönümünde İran’ın anlaşmanın diğer ülkelerine uyarıda bulunarak onlara anlaşmanın maddelerini yürürlüğe geçirmeleri için 2 aylık bir süre vermesini iyi niyetle okumak gerektiğini belirterek, Amerikan başkanı Trump’ın mantıktan uzak olduğunu ve bundan dolayı Trump ile aynı dilden konuşmak gerektiğini söyledi.


Bilindiği gibi Amerikan başkanı Trump geçen yıl 8 mayıs tarihinde, İran’la nükleer anlaşmadan çekildiğini ve de İran’a yönelik iki aşamada yaptırımların uygulanacağını bildirmiş ve bu şekilde açık bir şekilde nükleer anlaşmayı çiğnemişti.


Bunun ardından İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik bir çok alanda yine yaptırımlar uygulanmış ve bu doğrultuda 22 nisan 2019 tarihinde İran’dan petrol almada muafiyet tanınan ülkelere 2 mayıs tarihi itibariyle muafiyetin kaldırıldığını açıklamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir