FilistinTüm Haberler

En-Nekbe’nin Yıldönümü Gazze Şeridi Sınırında Gösterilerle Anılacak

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, Filistin halkını önümüzdeki Çarşamba günü Büyük Felaket’in (En-Nekbe) 71’inci yıldönümünde Gazze Şeridi sınırının beş bölgesindeki dönüş kamplarında düzenlenecek gösterilere katılmaya davet etti.


Heyet, bu çağrıyı dün (9 Mayıs Perşembe) Gazze kent merkezinde Halk Cephesi binası önünde düzenlediği basın toplantısında yaptı.


Halk Cephesi liderlerinden Mahir Muzhir, önümüzdeki Çarşamba günü genel grev yapılacağını belirtti.


Muzhir, Filistinlilerden düşmana ve uluslararası topluma “Unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. Ne kadar uzun sürerse sürsün haklarımızı alacağız” mesajı vermek için greve uymalarını istedi.


Halk Cephesi lideri, işgal ordusunun son saldırılarında şehit düşen Filistinlileri ve ciğerparelerini kaybeden acılı aileleri de selamladı.
Filistin direnişiyle gurur duyduğunu ifade eden Muzhir, direniş güçlerini işgalcilerin cinayetlerine karşı Filistin halkını koruyan bir kalkan ve kılıç olarak niteledi.


Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin barışçıl olarak devam edeceğini kaydeden Muzhir, işgal güçlerini göstericilere yönelik herhangi bir ahmaklıkta bulunmaması yönünde uyardı.


Halk Cephesi lideri, Filistinlileri yarın “Yüzyılın Anlaşması’na Karşı Birlikteyiz” sloganıyla düzenlenecek gösterilere de katılmaya davet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir