Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi: Suudi Rejimi, Kutsal Mekanları Siyasi Hedeflerine Malzeme Yapıyor

Yemen Ensarullah hareketi lideri Abdulmelik Bedreddin El-Husi, Suudilerin Yemen ordusu ve halk güçlerinin Mekke’yi balistik füzelerle hedef aldığı yönündeki iddiasını büyük yalan niteledi.


İRNA’nın bildirdiğine göre Yemen Ensarullah hareketi lideri Abdülmelik Bedreddin El-husi Salı günü yaptığı açıklamada, Amerika, İsrail rejimi, IŞİD ve tekfirci grupların kutsal mekanlar için bir tehdit olduğunu kaydederek, Suud rejiminin Amerika’nın en yakın müttefiklerinden biri olarak Kutsal mekanları kendi siyasi hedeflerine malzeme yaptığını ve böylece İslami Kutsal mekanlara önem vermediğini ispatladığını vurguladı.


Öte yandan Ensarullah sözcüsü Muhammed Abdüsselam da yaptığı açıklamada, Suud rejiminin söz konusu iddiasının Riyad’ın Yemen bataklığından çıkmak için boş çabası şeklinde niteleyerek, siviller ve kutsal mekanların hedef alınmasının Yemen ordusu ve halk güçlerinin inancına aykırı olduğunu vurguladı.


Arabistan’ın Akaz gazetesi geçen Pazartesi günü Suudi Veliahttan naklen Ensarullah’ın Mekke’yi balistik füzelerle hedef aldığını bildirmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir