Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı: Suudi Rejimi Kendi Yaktığı Ateşle Yok Olacak!

Yemen Ensarullah hareketi sözcüsü Muhammed Abdusselam, S. Arabistan’ın Necran havaalanına yönelik düzenlenen İHA’lı iki operasyon hakkında yaptığı açıklamada, bu operasyon ve bundan önceki ve sonraki operasyonlar Yemen milletini savunma doğrultusunda meşru hareketler olduğunu söyledi.


Konu hakkında açıklama yapan Yemen Ensarullah hareketi sözcüsü Muhammed Abdusselam, S. Arabistan’ın başını çektiği saldırgan güçlerini, ancak saldırılarını durdurmak ve Yemen’e dayattıkları kuşatmaya son vermekle kurtulabileceğini belirterek, Ateş yakan saldırganlar, yaktıkları ateşte yanacaklarını vurguladı.


Yemen ordusuna bağlı İHA birliği Çarşamba günü bir kez daha Yemenli masum insanları bombardıman etmek üzere savaş uçaklarının kalktığı Necran havaalanını, K2 tipi İHA’sı ile hedef aldı.


Yemen ordusunun İHA birliği Salı günü de aynı havaalanında bir silah ve mühimmat deposunu K2 İHA’sı ile vurmuştu.



Sözcü Abdusselam ayrıca Suud rejiminin başını çektiği ittifakın sözcüsü Türki Maliki’nin Yemen İHA birliğinin Necran havaalanına yönelik son operasyonlarında sivilleri hedef aldığı yönündeki iddiasını da reddetti.


Suud rejiminin başını çektiği ittifakın sözcüsü Türki Maliki mesnetsiz bir iddiayı ortaya atarak Yemen ordusuna bağlı İHA birliğinin ittifakın silah ve mühimmat deposuna saldırısını sivil bir bölgeye saldırı niteledi. Sözcü Maliki, Yemen ordusunun operasyonu bölgeyi ve dünyayı tehdit ettiğini iddia etti.


Suud rejimi ve başını çektiği ittifakın 26 Mart 2015’ten bu yana Arap dünyasının en yoksul ülkesi olan Yemen’e dayattığı savaş beşinci yılına girdiği bir sırada şimdiye kadar 16 bin Yemenli hayatını kaybetti, on binlerce Yemenli yaralandı ve milyonlarca Yemenli de mülteci durumuna düştü. Amerika, Britanya ve korsan İsrail Suud rejimine Yemen savaşında sınırsız destek veriyor ve bu rejim de mazlum Yemen milletine dayattığı savaşı Amerika ve müttefiklerinin çıkarları doğrultusunda sürdürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir