Irakİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İrec Mescidi: İran İslam Cumhuriyeti, Herhangi Bir Saldırıya Ciddi ve Kesin Bir Karşılık Verecek

İran’ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi, İran İslam Cumhuriyeti’nin hiç bir ülkeye saldırmak niyetinde olmadığını ama herhangi bir saldırıya ciddi ve kesin karşılık vereceğini belirtti.

İRNA’nın haberine göre, Devrim Muhafızları Kudüs Tugayları Komutanı Kasım Süleymani’nin danışmanlık görevini yürüttükten sonra İran’ın Irak büyükelçisi olarak atanan Tuğgeneral İrec Mescidi, Irak’ın Kazımeyn şehrinde Batılı ve Avrupalı ülkelerin büyükelçileriyle yaptığı son görüşmeye temas ederek, ”sözkonusu görüşmelerde İran İslam Cumhuriyeti’nin net mesajını ilettiğini’ söyledi.

İran büyükelçisi, İran ve Irak arasında ilişkiler ve işbirliğinin iyi durumda olduğunu belirterek, bu doğrultuda İran’ın Irak’a elektrik ve doğalgaz ihraç ettiğini kaydetti ve ‘Tahran, Irak’ın elektrik ve doğalgazdan dolayı İran’a borçlarını ödemediği en zor dönemlerde bile Irak halkına hizmeti kesmediğini’ söyledi.


Bu arada İngiltere ve Fransa’nın Irak büyükelçilerinin son zamanlarda Bağdat’ta İran büyükelçiliğinde İran’ın Irak büyükelçisi Mescidi ile bölgesel meseleleri görüştükleri bildiriliyor.


Bu görüşmeler Amerika’nın İran, Irak ve bölge ülkelerine yönelik tehditlerinin sürdüğü bir zamanda yapılması açısından dikkat çekicidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir