İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hasan Ruhani: İran Milleti Düşmanları Pişman Edecektir

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran milletinin iktisadi savaşta düşmanlarını pişman edeceğini söyledi.


İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, düşmanın günümüzde en fazla ekonomik alanda baskı uyguladığını söyledi.


Dün akşam bir grup iş adamıyla iftar ziyafetinde bir araya gelen Ruhani, son 40 yılda düşmanın İran’a uyguladığı güvenlik, askeri, savaş, terör baskılarına günümüzde bu baskıların en fazla ekonomik alanda yoğunlaştığını ve bununla birlikte ekonomik gelişmeye engel olduğu gibi halka baskıyı da arttırmayı hedeflediğini söyledi.


Düşmanın petrol satışını ve bankacılık ilişkilerini engellemeye çalıştığını ifade eden Ruhani, hükümetin çeşitli programlarla halka uygulanan ekonomik baskıyı azaltmaya çalıştığını söyledi.


Ruhani, tüm düşmanlıklar ve komplolara rağmen hükümetin dış ilişkiler konusunda başarılı irtibatlar kurduğunu belirterek, ‘’Biz her zaman bölgede barış ve güvenlik olmasını istedik. ‘’ dedi.


İran cumhurbaşkanı Ruhani, baskılara rağmen imar, eğitim, sağlık alanlarında çok büyük adımlar atıldığını ve bunların göz ardı edilmesinin mümkün olmayacağını belirterek, halka çeşitli alanlarda verilen hizmetlerin devam edeceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir