SuriyeTüm Haberler

Suriye Ordusu’ndan İdlib’deki Teröristlere Büyük Darbe!

Suriye ordusu, İdlib bölgesinden zırhlı araçlarla Hama’daki ordu mevzilerine saldıran 200’den fazla Nusra teröristinin saldırısını püskürterek 50 teröristi de öldürdü.

Suriye ordusu, İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinden Heyet Tahrir Şam (eski adıyla El Nusra Cephesi) grubundan 200’den fazla militanın zırhlı araçlarla Suriye ordusunun Hama’nın El-Hayrat ve Mgayr yerleşimlerinin yakınındaki mevzilerine saldırı düzenlediğini, saldırının püskürtülerek 50 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Suriye ordu birliklerine yönelik saldırıda yaklaşık 200 teröristin, 2 tankın, 1 piyade zırhlı aracının ve ağır makineli tüfeklerle donatılan 13 arazi aracının yer aldığı belirtildi. Suriye ordusuna saldıran militan gruplar, karşı ateşle dağılarak geri çekildi. Suriye ordusu tarafından 1 tank, 1 zırhlı araç, ağır makineli tüfeklerle donatılan 5 arazi aracı ve 50’nin üzerinde terörist imha edildi.

Öte yandan Suriye birlikleri Hama kırsalının kuzey batısında yer alan Kirkat Beldesini kurtardıktan sonra düzenlenen arama tarama operasyonları kapsamında radikal terör gruplarının yuvalarında büyük miktarda silah ve mühimmat ele geçirdi.


SANA’nın Hama muhabiri; ordu birliklerinin Hama kırsalının kuzeyinde Madik Kalesi Bölgesinde bulunan Kirkat Beldesinde arama tarama operasyonları kapsamında terör gruplarının daha önce kullandıkları yuvalarda büyük ve farklı tür silahların bulunduğu depolar ele geçirdiklerini belirtti.


Muhabir; ele geçirilen depolarda havan ve top bataryalarının yanı sıra “Grad” ve farklı tür tanksavar füzelerinin bulunduğunu aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir