FilistinLübnanTüm Haberler

Hamas, Seyyid Hasan Nasrullah’ın Davetini Olumlu Karşıladı

Hamas üst düzey yetkilisi Lübnan Hizbullah Genel Sekreterinin, asrın anlaşmasına karşı Lübnan ve Filistin arasındaki görüşme önerisini olumlu karşıladı.

El-Alem kanalının bildirdiğine göre Hamas enformasyon idaresi başkanı Rafet Merre bu bağlamda yayınladığı bildiride, Lübnan-Filistin müzakerelerinin, asrın anlaşması ve sonuçlarına karşı en iyi ve güçlü yol olduğuna işaretle, hali hazırda Filistinli mültecilerin geri dönüş haklarının bir kenara itilmeye ve mültecilerin iskanı için dayatma çalışmaları yürütülmekte olduğunu belirtti.

Lübnan Hizbullah genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah Cumartesi günü yaptığı konuşmada, Bahreyn ekonomi oturumunun, Amerika kumpası asrın anlaşmasının ilk adımı olduğu hakkında uyarıda bulunarak, tüm Filistinli grupların söz konusu oturumu boykot kararının gerçek bir karar olduğunu belirterek, Filistinli ve Lübnanlı gruplar arasında acil oturum talebinde bulundu.

Amerika kumpası asrın anlaşması uyarınca Kudüs Siyonist rejime verilirken, Filistinli mülteciler alternatif ülkelerde kalarak geri dönüş hakları olmayacak ve Filistin ise sadece ürdün nehri batı yakasından geriye kalan alan ve Gazze şeridine sahip olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir