İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Abbas Erakçi: “Saldırmazlık Anlaşması” İle Bölgede Güven Sağlanabilir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, İran’ın önceliğinin bölge ülkeleri ile görüşmeler olduğunu belirterek, ”Bölgesel Diyalog Forumu ve Saldırmazlık Anlaşması” imzalamakla komşu ülkeler arasında yapıcı işbirliği ve güvenin yolu açılabilir.” dedi.

Bölge ülkeleri ziyaretleri çerçevesinde Katar’da Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdurrahman Al-i Sani ile görüşen Erakçi, Amerika’nın İran aleyhine baskıları ve ekonomik savaşına değinerek, ‘’Bölgede tam istikrar ve güvenlik, tüm bölge ülkelerinin milli güvenliği ve ekonomik menfaatleri sağlandığında şekillenir.” dedi.

İran’ın her zaman bölgede istikrarın sağlanmasında rol oynadığını ifade eden Erakçi, Amerika, Siyonist rejim İsrail ve onlara eşlik eden ülkelerin gerginlik yaratma politikalarının sonuçlarını kabul etmeleri gerektiğini söyledi. Amerika ile müzakereyi reddeden Erakçi, İran’ın önceliğinin bölge ülkeleri ile görüşmek olduğunu söyledi.


Görüşmede Şeyh Muhammed Bin Abdurrahman Al-i Sani de, iki ülke yetkililerinin görüşmelerinden memnuniyet duyduğunu ve bölgedeki mevcut zor şartlardan duyduğu kaygıyı dile getirerek, iki ülke arasında karşılıklı görüşmelerin sürdürülmesi gerektiğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir