İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, İran Ordusu’na Yeni Komutanlar Atadı

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Hatem-ul Enbiya -s- Hava Savunma Karargahı ve Hava Savunma Komutanlığı’na yeni komutanları atadı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, İran Ordusu Genel Komutanı General Seyyid Abdurrahim Musevi’yi şimdiki mevkiini koruyarak aynı zamanda Hatem-ul Enbiya -s- Hava Savunma Karargahı komutanı olarak atadı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney bir başka kararda da General Alirıza Sabahifard’ı İran Ordusu’nun Hava Savunma Komutanlığı’na atadı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Seyyid Abdurrahim Musevi’ye hitaben atama kararında, ”Bu önemli konuda ülke ve silahlı güçlerin tüm kapasite ve kabiliyetlerinin kullanılması ve ülke hava sahasına nüfuzu önleme ve hava savunma kontrolü ve komutanlık ağının bir bütün olarak güçlendirilmesi ve güncelleştirilmesinin beklendiğinin” altı önemle çizildi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, tuğgeneral Alirıza Sebbahiferd’e hitaben de, İran ordusu hava savunma güçlerinin eğitim, öğretim ve kendi içindeki potansiyelinin güçlendirilmesini, eldeki bütün imkanlardan ve çeşitli taktiklerle ve de Hatem-ul Enbiya (S) Hava Savunma Karargahı ile işbirliği yaparak hava savunmanın en iyi şekilde kullanılması gerektiğine temas edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir