Filistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Bakıri: Filistin ve Kudüs Ülküsü Yok Olmayacaktır

İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı General Muhammed Bakıri, Filistin ve Kudüs ülküsünün yok olmayacağını söyledi.

Kudüs Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Bakıri, İran halkından Dünya Kudüs Günü yürüyüşlerine katılmalarını isteyerek, ‘’Filistin ve Kudüs ülküsü yok olmayacaktır ve Allah’ın vaat ettiği gibi Filistinliler iktidarla, bağımsız bir şekilde yurtlarına döneceklerdir.‘’ dedi.


Tümgeneral Bakıri, mesajında İslam ümmetinin Kudüs Günü yürüyüşlerinin, mazlum Filistin milleti ile birlikteliğe ve çocuk katili Siyonist rejimle onun destekçilerini kınama hareketine dönüşerek, Yüzyılın Anlaşması hayalinin de Büyük İsrail ve Büyük Ortadoğu hayalleri gibi yok olmasına vesile olacağını söyledi.

Bu arada İran Devrim Muhafızları Ordusu da, yayınladığı bildiride, İran İslam Cumhuriyetinin kurucusu rahmetli İmam Humeyni’nin Ramazan ayının son cumasını Filistin ülküsüne destek için Dünya Kudüs Günü ilan etmesinin siyonizme ve ırkçı rejimin destekçilerine ağır darbe indirdiğini onların bölgedeki şom emellerinin gerçekleşmesi konusunda onları kaygıya düşürdüğünü bildirdi.

Bildiride, terör rejimi ve hamilerinin bölgedeki siyasetlerine karşı tek etkili yolun ‘direniş ve mücadele’ olduğuna yer verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir