ArabistanTüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı’ndan Suud Rejimine Tehdit: Havalimanlarınızı Kapatırız!

Yemen Hizbullahı siyasi konsey üyesi Ali El-Kahum, Yemen havaalanlarının kapalı tutulmasının devam etmesi durumunda, mütecaviz ülkelerin havaalanlarının da hedef alınarak kapatılacağını duyurdu.

El-Meyadin televizyonuna demeç veren Yemen Ensarullah hareketi Siyasi konsey üyesi Ali El-Kahum, mütecaviz güçlerin Yemen savaşına son vermesi gerektiğini, aksi takdirde Yemen ordusunun Suudi savaş ittifakının önemli mevzileri ve merkezlerini geniş bir şekilde bombardımana tabi tutacağı uyarısında bulundu.

Yemen Ensarullah hareketi Siyasi konsey üyesi mütecavizlerin güttükleri hedeflerinden hiçbirisine ulaşamadığını ve Yemen’in gücünün giderek arttığını kaydederek, şöyle dedi: Bugün Yemen savaşı denklemi değişmiştir ve düşmanların bu konuyu anlayarak tecavüzlerine son vermeleri gerekiyor.

Suudi Arabistan ve BAE, 2015 yılından itibaren bazı Arap ülkeleri ve Amerika ve İngiltere’nin desteğiyle Yemen’e yoğun saldırılar düzenlerken, bu ülkeyi havadan, karadan ve denizden kuşatma altına almış bulunuyor.

Suudi savaş ittifakının Yemen’e düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar 85 bini çocuk olmak üzere 100 binden fazla Yemen’li hayatını kaybederken, hayatını kaybeden çocukların birçoğunun ölüm nedeninin savaş dolayısıyla açlık ve hastalık olduğu bildiriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir