İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Bakıri: İran, Hürmüz Boğazı ve Fars Körfezi’nin Güvenliğinden Sorumludur

İran genel kurmay başkanı tümgeneral Muhammed Bakıri, İran’ın Hürmüz boğazı ve Fars körfezinin güvenliğinin korunmasında en büyük hami olduğunu belirterek, ‘bu bölgenin güvenliğini ülkenin iç güvenliği gibi gördüğünü’ söyledi.

Tümgeneral Bakıri, dün muhabirlere yaptığı açıklamada, Hürmüz boğazında sorun çıkarmaya çalışanlar olmadığı sürece İran’ın da buranın güvenliğini koruyacağını belirterek, ‘İran’ın petrolü buradan ihraç edildiği sürece, diğerlerinin de petrolü güven içinde buradan ihraç olur’ dedi.

Tümgeneral Bakıri, düşmanların BAE’ye bağlı Fuceyre limanı ve Umman denizindeki komplolarına temasla, ‘Amerika, siyonist İsrail rejimi ile bölgedeki bazı mürteci rejimler, sözkonusu kuşkulu bu gelişmeleri İran’la irtibatlandırmaya çalışıyorlar’ dedi.

İran genelkurmay başkanı, İran’ın Hürmüz boğazı ve Fars körfezinin kontrolünü tam olarak elinde tuttuğunu, güvenliğini sağladığını belirterek; ”İran, Hürmüz boğazını kapatma gücüne de sahiptir’ dedi.

Bilindiği gibi geçen perşembe günü Umman denizinde iki tankerde yangın çıkmış ve hemen bu olayın ardından ABD dışişleri bakanı Mike Pompeo, hiç bir delil olmaksızın hemen İran’ı iki tankerde yaşanan gelişmeden dolayı suçlamıştı. İran ise bu suçlamaları reddetmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir