Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti Son Bir Yılda 33 Milyon Siber Saldırıyı Püskürttü

İletişim ve Bilgi Teknolojileri İBT Bakanı Muhammed Cevad Azeri Cehrumi, Mart 2018’den Mart 2019’a kadar geçen bir yıllık süre içerisinde İran’a yapılan 33 milyon siber saldırı püskürtüldüğünü açıkladı.

Amerikan medyasının İran’a siber saldırı düzenlendiği iddiasına tepki gösteren İBT Bakanı Azeri Cehrumi sanal ortamdaki sayfasında şöyle yazdı: İran İslam Cumhuriyeti uzun süredir Staxnet gibi siber terörizm ve ABD’nin tek yanlı illegal yaptırımları ile mücadele etmektedir.

ABD medyası geçen Pazar günü ortaya attığı iddiada, Amerika yönetimi bu ülkenin İran tarafından düşürülen casus İHA’sının intikamını almak için İran’ın füze savunma sistemlerinin kontrol ünitelerine siber saldırı düzenlediğini yazdı.

İran İslam Cumhuriyeti son bir yılda tam 33 milyon siber saldırıyı etkisiz hale getirdiğini kaydeden İBT Bakanı Azeri Cehrumi, düşmanlar siber ortamda büyük uğraş verdiklerini, fakat bu tür siber saldırılarında başarılı olamadıklarını vurguladı.

Siber saldırı veya sanal savaş, çağımızda iki tarafın bilgisayarları ve bilgisayar ağları ve özellikle internet üzerinden birbirini etkileme çabalarına verilen addır. Bu saldırılarda karşı tarafın iletişim şebekeleri, bilgisayar sistemleri ve internet devre dışı bırakılmaya çalışılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir