Filistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Filistin İslami Cihad Hareketi’nden İran İslam Cumhuriyeti’ne Teşekkür

Filistin İslami cihat hareketi sözcüsü İran İslam cumhuriyetine Filistin halkına özellikle de Asrın Anlaşması’na karşı sürekli verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Davud Şahab dün muhabirlere yaptığı açıklamada, İran İslam cumhuriyetinin her zaman kesin bir şekilde Filistin halkının haklarını desteklediğini belirtti.

Şahab ayrıca Manama oturumuna katılmadığı için Kuveyt’e teşekkür ederek, Lübnan’ın asrın anlaşmasına muhalefetteki rolünün de önemli olduğunu zira Filistinli mültecilerin bir çoğunun bu ülkede yaşadığını ve bu konunun da çok önemli olduğunu söyledi.

Bu arada Filistin İslami direniş hareketi Hamas ise Manama oturumundan bir gün sonra yayınladığı bildiride, Bahreyn halkına Filistin ülkülerine verdiği destek ve Manama oturumuna muhalefeti nedeni ile teşekkür etti. Hamas ayrıca “Bahreyn halkının Filistin’e desteğinin şaşırtıcı olmadığını, zira Bahreyn halkının kendi asil tutumunun farkında olduğunu” ifade etti.

Filistin kurtuluşu için halk cephesi üyesi Mahir Tahir de Filistinlilerin Asrın Anlaşması’na karşı toplu muhalefetine işaretle, “bir sonraki toplu muhalefetin adımı, Oslo anlaşmasını iptal bağlamında olması gerektiğini, Siyonist rejim ile tüm anlaşmaların durdurulması ve Filistin halkının bağımsızlığı için daha büyük adımların atılması gerektiğini” söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir