İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Abbas Irakçi: İran’ın Stratejik Sabrı Artık Tükendi

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Abbas Irakçi viyana’da muhabirlere yaptığı açıklamada Avrupalıların Bercam nükleer anlaşma ilgi ilgili sadakatsizliklerine işaretle, İran İslam cumhuriyetinin stratejik sabrının tükendiğini söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre seyit Abbas Irakçi Avrupalıların şimdiye kadar Bercam sorumluluklarını gerçekleştirmediklerine işaretle, İran’ın daha fazla tek taraflı olarak Bercam’a bağlı kalarak anlaşmayı gerçekleştiremeyeceğini söyledi.

Irakçi İran’ın Bercam’da kalan Avrupa ve diğer ülkelerin Amerika’nın illegal çıkışı konusundaki siyasi tutumlarını olumlu karşıladığını fakat söz konusu siyasi tutumların pratiğe dönüşmesi gerektiğini belirtti.

Viyana’da bugün Bercam ile ilgili düzenlenecek olan ortak komisyona değinen Irakçi, burada üye ülkelerin özellikle de Avrupalıların somut ve pratik girişimlerine şahit olmayı umut ederek aksi halde İran’ın Bercam ile ilgili sorumluluklarını azaltmaya dayalı tamamen yasal ve nükleer anlaşmadaki haklarını gerçekleştirmeye yönelik kararına devam edeceğini söyledi.

Bercam ortak komisyonu oturumu bugün 4+1 bakan yardımcıları ve siyasi müdürler düzeyinde viyana’da düzenlenecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir