FilistinTüm Haberler

Filistinliler “Kahrolsun Bahreyn Çalıştayı” Cuması Gösterilerine Hazırlanıyor

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri devam ederken, Filistinliler bugün (28 Haziran Cuma) ikindiden sonra Gazze Şeridi’nin doğusundaki sınır bölgelerinde gerçekleştirilecek 64’üncü hafta gösterilerine hazırlanıyor.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, yayınladığı bildiride, Gazze Şeridi sakinlerini bugün “Kahrolsun Bahreyn Çalıştayı” Cuması adıyla düzenlenecek gösterilere katılmaya davet etti.

Heyet, Filistinlilerden ikindiden sonra Gazze Şeridi’nin doğusundaki beş bölgede kurulu dönüş kamplarına gitmelerini, başta Yüzyılın Anlaşması ve Bahreyn Çalıştayı olmak üzere Filistin davasını tasfiyeyi hedefleyen projelere karşı olduklarını göstermelerini istedi.

Bildiride ayrıca Filistinlilerin gösterilere kalabalık bir şekilde katılarak işgal rejiminin ve Amerika’nın Filistin halkını ve toprağını hedef alan planlarına, Yahudi yerleşimine ve Batı Yaka’daki Yahudileştirme faaliyetlerine karşı seslerini yükseltmeleri gerektiği ifade edildi.

Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.

Gazze Şeridi’nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir