Avrupaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Alman Bakan: Trump’ın Kendisi de İran Karşısında Ne Yapacağını Bilmiyor

Almanya’nın eski dışişleri bakanı Joschka Ficher, Amerikan devletinin İran karşısında tezat dolu ve ne yapacağını bilmeyen siyasetler izlediğini belirterek, ‘Trump’ın kendisi de danışmanları da İran karşısında ne yapacaklarını bilmiyorlar’ dedi.

Almanya’nın eski dışişleri bakanı Joschka Fischer, Amerikan başkanı Trump yönetiminin İran’a karşı hazırlanan programlarında bu zamana kadar başarısız kaldığı ve Amerika’nın şimdi de ‘Batı Asya’da yeni bir savaş çıkarma siyasetini’ takip ettiğini söyledi.

Almanya’nın eski dışişleri bakanı Joschka Fischer, Amerika’yı nükleer anlaşmadan çıkarmanın Trump’ın seçim vaatlerinden biri olduğuna işaretle, ‘ama asıl sorun şimdi Trump’ın ve danışmanlarının İran karşısında ne yapacağını bilmemeleridir’ dedi.

Fischer, Trump’ın İran’da İslam Cumhuriyeti sistemini değiştirmenin İran’la ilgili seçenekleri arasında olmadığını iddia ettiğini ama ABD’nin tutumlarının bunu göstermediğini bu arada İran’ın stratejik konumunun geçmişe göre daha da arttığını söyledi.

Almanya eski dışişleri bakanı, Amerika’nın liderliğindeki Batılı ülkelerin İran karşısındaki siyasetlerinin belirsiz olduğunu ve yanlışlarla dolu olduğunu ve bu siyasetlerin de İran’ın konumunun artmasına neden olduğunu itiraf etti.

Fischer, Amerika’yı İran’la her hangi bir savaş ve çatışma konusunda uyararak, İran’ın Afganistan veya Irak’a benzemediğini ve bundan dolayı Amerika’nın İran’la muhtemel bir askeri çatışmada zafer elde etmesinin olasılığının çok az olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir