İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

FP Dergisi: İran Asla Amerika’nın Önünde Eğilmez

Amerika’nın Foreign Policy dergisi, ABD Başkanı Donald Trump İran onun karşısında eğileceğini zannettiğini, ancak İranlılar eğilecek veya teslim olacak bir millet olmadığını yazdı.

Konu ile ilgili bir makale yayımlayan Foreign Policy dergisi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Amerika’nın dış politikasında ben eksenli hareket etmesi krizlere sebebiyet verdiğini, İran hiç bir zaman Amerika’nın baskıları karşısında teslim olmayacağını yazdı.

Dergi, İran Cumhurbaşkanı beyaz sarayın zihni maluliyete yakalandığını söylediği sırada ifade biçimi çok sert olduğunu, ancak Hasan Ruhani’nin neden bu denli sert konuştuğunu anlamak mümkün olduğunu belirtti.

Dergi, Donald Trump Bercam nükleer anlaşmasından çekilerek İran’ı yaptığı zorbalıkla teslim olmaya zorlayabileceğini zannettiğini, ancak İranlılar da aynı tarzda karşılık verince, zihni tamamen perişan olduğunu vurguladı.

Makalenin devamında dergi, Trump’ın çevresindekiler ona Bercam nükleer anlaşmasını tamamen yok etmek için baskı yaptıklarını ve bir takım manevralar yaparak İran’ı Amerika ile karşı karşıya getirmeyi ve böylece başlayan savaşta İran’ı suçlu taraf göstermeyi amaçladıklarını belirtti.

Foreign Policy makalenin devamında belki de çevresindekiler Trump’a böyle bir savaş olmayacağını söylediklerini ve her halükarda Trump da böyle bir savaş olmayacağına inandığını kaydetti.

Dergi şöyle vurguladı:

Kuşkusuz Trump İran’ı da Meksika gibi eğilmeye zorlayabileceğini zannediyordu, ancak İran eğilmedi ve gelecekte de kesinlikle eğilmeyeceğini söylemek gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir