FilistinTüm Haberler

Filistin İslami Cihad Hareketi, ABD’nin Siyonist Rejim Büyükelçisini Uyardı

Filistinli İslami Cihad hareketi üst düzey yetkililerinden Nafız Azam, işgal altındaki Kudüs’te bir tünelin açılış merasimindeki davranışlarından dolayı uyarıda bulundu.

ABD büyükelçisi David Freedman’ın sözkonusu merasimde İslami ve Arap kutsallıklarına hakaret ettiğini’ söyledi.

Son günlerde işgal altındaki Kudüs’te bir tünelin açılış töreninde ABD büyükelçisi avid Friedman ve diğer bir çok ABD’li yetkililerin katılmaları, Filistinliler ve arap halklarının öfkelerine neden olmuştur.

Beş gün önce Filistin köyü Silvan’ın altından geçerek Kubbet’üs-Sahra ile Mescid-i Aksa’nın bulunduğu Tapınak Tepesi’ndeki Ağlama Duvarı’na çıkan antik bir tünel törenle açılmıştı.

Yerleşimcilerin düzenlediği törene katılan ABD’nin Batı Asya Özel Temsilcisi Jason Greenblatt ile ırkçı rejim İsrail Büyükelçisi David Friedman, işgal altındaki Doğu Kudüs’te elde çekiç tünel kazdı.

‘Hacı Yolu’ da denilen arkeolojik bir yolun yeniden açılışı gerekçesiyle düzenlenen etkinlikte, ABD Büyükelçisi David Friedman, elindeki 5 kiloluk çekiçle vurarak Filistin köyü Silvan’ın altından geçerek Doğu Kudüs’e uzanan tüneli açtı.

Tünel, Kubbet’üs-Sahra ile Mescid-i Aksa’nın da bulunduğu Yahudilerin deyimiyle Tapınak Tepesi’ndeki Ağlama Duvarı’na çıkıyor.

Törende İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun eşi Sara Netanyahu, ABD’nin en büyük kumarhane şirketi Las Vegas Sands’ın sahibi milyarder işadamı Sheldon Adelson ve içlerinde aşırı sağcıların da bulunduğu çok sayıda ırkçı rejim İsrailli milletvekili ile bakan da yer aldı.

Sözkonusu tünel, terör rejiminin Yahudilerce Davud’un Şehri olarak nitelendirilen Silvan mahallesi ile Doğu Kudüs’ün tamamında Mescid-i Aksa’yı da kapsayan şekilde turistik projeler ve arkeolojik kazıları öngören ‘Şalem’ projesinin bir parçası…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir