Tüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti’nin Nükleer Anlaşmayı Askıya Alması, Siyonist Netanyahu’yu Kudurttu

Siyonist rejim Başbakanı Netanyahu Pazartesi günü bir açıklama yaparak, İran yönetimi Bercam nükleer anlaşmasında bazı yükümlülüklerini askıya almasından öfke duyduğunu belirtti.

Korsan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Batı’dan İran İslam Cumhuriyeti’ne baskılarını arttırmasını istedi.

Netanyahu başta Amerika olmak üzere İsrail’in Batılı dostlarından İran İslam Cumhuriyeti’ne baskılarını arttırmalarını istedi.

Bercam nükleer anlaşmasının en büyük muhaliflerinden ve ABD Başkanı Donald Trump’ı bu anlaşmadan çekilmeye teşvik edenlerden biri olan Netanyahu, İran’ın Bercam çerçevesinde yükümlülüklerini askıya almasına tepki olarak Tahran yönetimine baskıları arttırmak gerektiğini, Avrupa da ABD Başkanı Trump’ın İran’a daha fazla yaptırım dayatma kararına destek vermesi gerektiğini kaydetti.

Korsan İsrail Başbakanı Netanyahu’nun İran yönetimi Bercam nükleer anlaşmasında bazı yükümlülüklerini askıya almasından öfke duyması, İran’ın tüm nükleer faaliyetleri barışçıl ve siyonist rejimden farklı olarak UAEK gözetiminde yürütüldüğü halde gündeme geliyor.

İran Bercam nükleer anlaşmasının Avrupalı tarafları yükümlülüklerini yerine getirmedikleri için, 7 Temmuz Pazar günü ve onlara tanınan 60 günlük sürenin sonunda anlaşma çerçevesinde ikinci adım atıldığını ve uranyum yüzde 3.67 seviyesinin üzerinde zenginleştirilmeye başlandığını duyurdu.

İran ayrıca Avrupalı taraflara yükümlülüklerini yerine getirmedikleri takdirde daha sonraki adımlar daha da güçlü bir şekilde atılacağını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir