İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: İran, İngiltere’nin Korsanlığını Yanıtsız Bırakmayacak!

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Avrupalılar’ın alacaklı gibi davranıp, nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirmemelerini eleştirerek, “Biz yükümlülüklerimizi hafifletmeye yeni başlamışız ve bu süreç muhakkak devam edecek.” dedi.

Bugün ülke genelindeki cuma imamlarını kabul eden Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, İran milleti ve İslam Cumhuriyeti nizamının başarılarının Batılılar’ın gözü önünde her geçen gün artacağına işaretle, kibirli olmalarının Batılılar’ın gerçekleri anlamamalarına neden olduğuna işaretle, onlar için bu kibirliliğin zayıf ülkeler ve devletler karşısında işe yarayabilirken, korkmayan ve kendini müdafaa eden milletler karşısında Batılılar’ın başarısız kaldığını vurguladı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney sözlerinin devamında Dışişleri Bakanı’nın Avrupalılar’ın İran karşısındaki 11 yükümlüğünü yerine getirmediklerine dair sözlerine işaretle şöyle beyan etti: “Biz nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerimizi ve hatta fazlasını yerine getirdik. Şimdi onların tavrı yüzünden yükümlülüklerimizi hafifletmeye başlatınca, Avrupalılar, alacaklı gibi davranıp, küstahlıkla niçin bu işi yapıyorsunuz diyorlar.”

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Avrupalılar’a seslenerek, “Siz Avrupalılar hiçbir taahhüdünüzü yerine getirmezken hangi hakla bizden yükümlülüklerimizi yerine getirmemizi istiyorsunuz!” ifadelerini kullandı.

İngilizler’in korsanlığına da dikkat çeken Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Bu yersiz zamansız beklentiler esnasında her daim kötülük yapan İngiltere yönetimi korsanlıkla petrol tankerimiz çalıyor ve suçunu yasallaştırıyor. İran İngiltere’nin korsanlığını yanıtsız bırakmayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, İran İslam Cumhuriyeti’nin göğüs kabartıcı savunma kabiliyetlerinin baskılar ve Kutsal Savunma Dönemi’nde yabancılardan vazgeçmenin sonucu olduğunu hatırlatarak, kendimize güvenip, dayanmamız sayesinde şimdiki hareketin de ekonomi dahil muhtelif alanlarda önemli sonuçlara ulaşacağını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir