İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslami Şura Meclisi’nden Devrim Muhafızları’na Destek Açıklaması

İslami Şura Meclisi üyeleri bugün bir açıklama yaparak, Devrim Muhafızları’nın İngiliz petrol tankerine akıllıca el koymasını desteklediklerini açıkladılar.

Devrim Muhafızları cuma günü Hürmüzgan Gemicilik İşleri ve Limanlar Kurumu’nun isteği üzerine kazaya sebebiyet verme, GPS sistemini çalıştırmamak ve petrol atıklarını Hürmüz Boğazı’na bırakma gerekçeleriyle İngiltere’ye ait Stena İmpero petrol tankerine el koydu.

İslami Şura Meclisi temsilcileri bugün bu bağlamda yaptıkları ortak açıklamada, geçtiğimiz haftalarda bazı petrol tankerlerine yönelik saldırılar ve patlamalar, İran petrol tankerine İngiltere’nin yasadışı el koyması ve İngiliz gemilerinin Hürmüz Boğazı’ndan geçiş kurallarını ihlal etmesi dahil serbest sularda yaşanan gelişmeler ve olayların, müstekbirlerin dünya enerjisinin transferi için kullanılan Fars Körfezi sularının güvenli değilmiş gibi gösterme hazırlığını yapmakta olduklarını yansıttığını belirtti.

İslami Şura Meclis üyeleri ayrıca, bu tür sabotajlara karşı kudret ve kararlılıkla karşılık verilmesine vurgu yaparak, İran hükümetinin Hürmüz Boğazı’ndan geçen gemilere vergi uygulamayı gündemine almasını istediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir