Batı AsyaDünyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tuğgeneral Hacızade: ABD üsleri, dişlerimizin arasındaki et gibidir!

Serdar Hacızade, bölgedeki Amerikan üslerinin tamamen kontrolümüz altında olduğunu ve dişimizin altındaki et gibi olduğunu söyledi.

İslam Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Serdar Emir Ali Hacızade, bir televizyon röportajında Amerika’nın bölgedeki sallantılı konumuna işaret ederek şunları vurguladı: “Amerikalıların çıkarı bölgeyi güvensiz hale getirmektir ve son 40 yılın savaşları göz önüne alındığında bölgemizin bir güvenlik hatası içinde olduğu söylenebilir. Zira Çin ile Tayvan konusunun yanı sıra Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan anlaşmazlığın kökü de ABD’den kaynaklanmaktadır.”

Devrim Muhafızları Havacılık ve Uzay Kuvvetleri Komutanı, güçlü olmazsak düşmanın savaşı İran’ın içlerine doğru süreceğini belirterek, şu açıklamayı yaptı: “Milletimizin ve aziz vatanımızın güvenliğini sağlamak için çok dikkatli olmalıyız ve dikkat etmezsek ülkemiz için sorunlar çıkabilir.”
Bölgedeki Amerikan üsleri tamamen bizim kontrolümüz altındadır.

Serdar Hacızade sözlerine şöyle ekledi: “Başından beri Devrim Muhafızları ve Hava Kuvvetleri’nde Amerikalıların yeteneklerini ve savaş makinelerini etkisiz hale getirmeye çalıştık. Amerikalıların bir takım üstün bileşenleri var ve biz bu üstün bileşenleri çarpmaya ve kullanılamaz hale getirmeye çalıştık.”

Devamında, “Bölgedeki Amerikan üsleri bugün tamamen bizim kontrolümüz altında ve dişlerimizin altındaki et gibidir ve Amerikalıların zayıf noktası haline gelmiştir. Hatta ihtiyaç anında bu üsleri vurduk.” belirtti.

Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri komutanı, bu gücün füze gücüne atıfta bulunarak şöyle söyledi: “Artık iki bin kilometre mesafeden Amerikan uçak gemilerini hedef alabiliyoruz. Tabii ki Avrupalılara saygımızdan dolayı bu mesafeyi 2 bin kilometrede tuttuk ve Avrupalıların da saygılarını sürdüreceğini umuyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir