İran İslam CumhuriyetiTüm HaberlerVenezuela

Venezuela Lideri Nicolas Maduro’dan İran İslam Cumhuriyeti’ne Teşekkür

Venezuela cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevat Zarif ile yatığı görüşmenin ardından Twitter üzerinden yayınladığı mesajda emperyalizm ile mücadelede Karakas’a verdiği destekten dolayı Tahran’a teşekkür etti.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Venezuela cumhurbaşkanı Nikolas Maduro bugün Pazar yaptığı Twitter paylaşımında, ” İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı Muhammed Cevat Zarif ile başarılı bir görüşmemiz oldu, ben emperyalizm ile mücadelede bizim yanımızda olmanızdan dolayı size teşekkür ediyorum, biz ikili ilişkilerin güçlendirilmesi doğrultusunda hazır olduğumuzu belirtmek isterim”ifadesine yer verdi.

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevat Zarif Cumartesi akşamı Venezuela cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ile bir araya gelerek, çeşitli alanlarda ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunmuştu.

Zarif, yıllık Bağlantısızlar hareketine üye ülkelerin dışişleri bakanları toplantısına katılmak amacıyla Venezuela’yı ziyaret etmiştir. Zarif’in Venezuela’nın ardından Nikaragua ve Bolivya’ya gitmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir