Tüm Haberler

Siyonist Trump’tan İtiraf: İran’la Anlaşmak Çok Zor

İran ile 5+1 grubu arasında imzalanan nükleer anlaşmadan kanunsuz bir şekilde çıkan Amerikan başkanı Trump, İran’la müzakere yapılması yönünde defalarca çağrıda bulunmasına rağmen İran’dan olumlu cevap almayınca ‘İran’la anlaşmak çok zor’ dedi.

ABD başkanı Trump, dün Beyaz Saray’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İran’la ilgili son gerginliklere işaret ederek, ”Onlar (İranlılar) bize saygısızlık gösteriyorlar ve onlarla bu şartlarda anlaşmaya varmak son derece zordur’ dedi.

Turmp, İran’a yönelik maksimum baskı politikasının yenilgiye uğramasına değinmeksizin, ‘Amerika’nın İran’la en kötü senaryo için hazır olduğunu’ iddia etti.

Amerikan başkanı, açıklamasının bir diğer yerinde de, İran’da ABD’li casusların tutuklanmasına işaretle, ‘Onlar, (İranlılar) yalan söylüyorlar’ dedi.

İran İstihbarat Bakanlığı Casuslukla Mücadele Birimi Başkanı, dün düzenlediği basın toplantısında ülkede tutuklanan 17 casusla ilgili yeni bilgiler paylaştı. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) adına casusluk yapan 17 kişiden bazılarının idam cezasına çarptırıldığını duyuran İranlı yetkili, “Onların asıl amacı ülkenin hassas merkezlerinde sabotaj eyleminde bulunmaktı. Tutuklanan 17 casustan hiçbiri yabancı uyruklu değil. Onlar ABD için ülkenin stratejik noktaları ve nükleer merkezlerinden bilgi toplamaya veya İran’da sabotaj eyleminde bulunmaya çalışmışlar. Fakat İstihbarat Bakanlığı tarafından yürütülen operasyon sonucu başarısız kaldılar.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir