SuriyeTüm Haberler

Halep’te Nusra Teröristleri Sivil Halka Saldırdı: 3 Şehid 15 Yaralı!

Suriye’de terörist grupların Halep ili Hamadaniye ve Seyfüldevle semtlerine yönelik roketli füzelerle düzenlediği saldırı sonucunda aralarında iki çocuğun bulunduğu 3 kişi şehit düştü 15 kişi de yaralandı.

SANA haber ajansına göre, Halep İl Emniyet Müdürlüğünden bir kaynak yaptığı açıklamada, ilin batısındaki Raşidin semtinde yayılan “Nusra Cephesi” teröristlerinin dün akşam Hamadaniye ve Seyfüldevle semtlerine roketli füze saldırısında bulunduklarını, bunun sonucunda ikisi çocuk 3 sivil vatandaşın şehit düştüğünü 15 kişinin de yaralandığını, ahalilerin ev ve mülklerinde de maddi hasarların meydana geldiğini ifade etti.

SANA muhabiri, yaralıların tedavi edilmek üzere Üniversite ve el Razi hastanelerine kaldırıldıklarını ve gereken ilk yardımların yapıldığını söyledi.

Öte yandan Suriye ordu birlikleri Raşidin semtindeki saldırgan kaynaklara derhal cevap vererek, roket fırlatma rampalarını imha etti. Nusra cephesi teröristlerin safında çok sayıda teröristin öldüğü ve yaralandığı anlaşılıyor.

Teröristlerin Suriye’deki saldırılarında bu zamana kadar başta kadın ve çocuk olmak üzere çok sayıda sivil ölürken, ABD, ırkçı İsrail rejimi, Arabistan ve batılı devletlerin desteğindeki teröristlerin 2011’den bu yana Suriye ve bölgedeki faaliyetleri, terör rejimi İsrail’in güvenliğini temin etmeye yönelik gerçekleşti.

Bu arada Suriye devletinin, İran ve Rusya’nın işbirliğiyle sözkonusu terör örgütlerine ağır darbeler indirmesi, uluslararası emperyalizm ve siyonizmin bölgedeki hesaplarının bozulmasına neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir