Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı Çok Geçmeden Suud Rejiminden Şehidlerin İntikamını Aldı: Yemen Hizbullahı’ndan Kral Halid Hava Üssüne İHA’lı Saldırı!

Yemen ordusu, Suudi güçlerinin dün Saade’nin kuzey bölgesinde bir pazar yerine düzenlediği hava saldırısına misilleme olarak Suudi rejimine ait Kral Halid hava üssünü hedef aldı.

El Meyadin televizyon kanalının verdiği habere göre, Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü General Yahya Serii yaptığı açıklamada, Yemen ordusunun Kral Halid hava üssüne yönelik İHA saldırısının, onların Saade’deki Katabir pazarına yönelik saldırı ve muhasarasına misilleme olarak yapıldığını belirtti.

Bu arada Yemen halk kongresi partisinden yapılan açıklamada, Suudi güçlerinin Saade’deki bir pazara yönelik saldırılarının tam bir savaş suçu sayıldığını belirterek, uluslararası camianın Suudi rejiminin Yemen halkına karşı cinayetleri karşısında sessiz kalmasının, onların bu cinayetlerinin artarak devam etmesine neden olduğunu bildirdi.

Yemen medyası da, Suudi koalisyon güçlerinin Saade ilindeki Katabir pazarına yönelik düzenledikleri saldırıda en az 14 Yemenli sivilin öldüğü 23 kişinin de yaralandığını belirtti.

Suudi rejiminin sözkonusu yeni cinayeti, BMT Genel Sekreterinin Güvenlik Konseyine yönelik yazdığı raporunda Suudi koalisyonu bir kez daha insan hakları ve çocuk haklarını ihlal edenlerin kara listesine aldığı bir sırada gerçekleşmişti.

Birleşmiş Milletler genel sekreteri Antunio Guterres sözkonusu raporda, Suudi koalisyonun Yemen’e yönelik muhasara ve saldırılarında şimdiye kadar 729 masum çocuğu öldürdüğünü belirtti.

Guterres açıklamasında ayrıca, 2018 yılında, 1689 Yemenli sivilin Suudi koalisyonun saldırıları sonucu ölüp yaralandığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir