FilistinTüm Haberler

Gazze Direniş Güçleri Gazze’ye Sızmaya Çalışan İşgal Askerlerini Bozguna Uğrattı: 3 Siyonist Asker Ağır Yaralı!

Gazze’nin Hanyunus Bölgesine Dün Gece Saat 02:30 Sularında Sızmaya Çalışan Bir Grup Siyonist Askerle Gazze Direnişi Çatışmaya Girdi.

Çatışmada Gazze Direnişi Siyonist Rejimin Culani Birliğine Mensup Biri Subay Toplam 3 Siyonist Askeri Vurarak Ağır Yaraladılar.

Çatışmada 1 Direnişçi de Şehid Oldu.

(İSLAMİ DAVET)

İşgal ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyinde sınır hattı yakınlarında bu sabah (1 Ağustos Perşembe) erken saatlerde Filistinli bir direnişçinin açtığı ateş sonucu bir subayın ve iki askerin yaralandığını itiraf etti.

İşgal subayını ve askerlerini yaralayan direnişçinin daha sonra işgal güçlerince ateş açılarak şehit edildiği bildirildi.

İşgal ordusu sözcüsü Avichay Adraee, silahlı bir kişinin sınır hattını geçerek işgal güçlerine ateş açtığını, bir subayın orta derecede ve iki askerin de hafif şekilde yaralandığını, yaralıların hastaneye kaldırıldıklarını söyledi.

İşgal güçlerinin silahlı Filistinliyi ateş açarak öldürdüğünü belirten Adraee, işgal ordusu tankının Hamas’a ait bir alana atış yaptığını, bazı yolların kapatıldığını ve Yahudi yerleşkeleri korumak için ek kuvvet çağrıldığını açıkladı.


İşgal ordusu daha sonra yayınladığı ikinci bildiride, eylemi gerçekleştiren kişinin Hamas üyesi olduğunu, askeri kıyafet giydiğini, Kalaşnikof silah ile el bombaları taşıdığını öne sürdü.

Bildiride, ilk belirlemelere göre Hamas üyesinin eylemi tek başına ve bağımsız gerçekleştirdiğinin anlaşıldığı ifade edildi.

Filistinli kaynaklardan şehit haberiyle ilgili henüz resmi açıklama yapılmadığı belirtilirken, Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri işgal güçlerinin Han Yunus’un doğusundaki Huzaa’nın doğusunda bir noktaya saldırı düzenlediğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir