Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı, Suud Rejiminin Cizan’daki Askeri Üslerini Füze Yağmuruna Tuttu!

Yemen ordusu ve halk komiteleri güçleri bu sabah Suudi rejimi işbirlikçilerinin Arabistan’ın güneyindeki Cizan’da yer alan askeri üssünü füze yağmuruna tuttu.

Muhabirimizin bildirdiğine göre, Yemen’in yerli Zelzal-1 balistik füzelerinden üç tanesinin atıldığı ve ayrıca katyuşa füzelerinin de kullanıldığı saldırıda, Suudiler ağır hasar gördüğü ve işbirlikçilerinin de ağır kayıp verdiği bildiriliyor.

Yemen ordusu ve halk komiteleri güçleri, dün gece de Suudi Arabistan’ın Asir bölgesinde Suudi askerlerin üssüne bir adet ‘Zelzal-1’ füzesi fırlatmıştı.

Sözkonusu saldırıda da onlarca Suudi askeri ölmüş ve bir çoğu da yaralanmıştı.

Bu arada Yemen ordusu sözcüsü Yahya Serii, düzenlediği basın toplantısında Yemen’in füzeleri geliştirme çalışmaları kapsamında yeni bir füze geliştirdiğini ve ‘Burkan-3’ adlı balistik füzenin uzun menzilli olduğunu ve düşmanın topraklarında askeri merkezleri ve diğer hayati tesisleri rahatlıkla vurabilecek güçte olduğunu bildirdi.

Yemen ordusu ve halk komiteleri güçlerinin başta füze olmak üzere askeri alanda artan gücü saldırgan güçleri ve onların hamilerini kaygılandırıyor.

Bilindiği gibi Suudi rejimi ve bazı Arap rejimlerinden oluşan sözde koalisyon güçleri fakat gerçekte ise uluslararası emperyalizm ve siyonizmin hizmetçileri mart 2015’den beri Yemen’e yönelik saldırılarında en az 16 bin sivili öldürdüler on binlercesini yaraladılar ve milyonlarca Yemenli de evinden barkından oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir