ArabistanTüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı, Suud Rejiminin Ateşkesi Kabul Etmesini Olumlu Karşıladı

Yemen inkılabı yüksek komitesi Başkanı Muhammed Ali Husi, Suud ittifakının Yemen’de korona virüs salgını ile mücadeleye yardım etmek üzere ateşkes ve gerginliği hafifletme önerisini kabul etmesini olumlu karşıladı.

Fars haber ajansının haberine göre, Yemen inkılabı yüksek komitesi Başkanı Muhammed Ali Husi twitter hesabında şöyle yazdı:

Suud ittifakının ateşkese destek, gerginlikleri hafifletme ve taraflar arasında insani ve iktisadi boyutlarda güven oluşturma yönündeki açıklamasını olumlu karşılıyoruz. Yemen halkı ateşkesin hayata geçirilmesini bekliyor.

Suud rejiminin Yemen milletine karşı kurduğu askeri ittifaka bağlı güçlerin resmi Sözcüsü Türki Maliki Çarşamba günü bir açıklama yaparak, ittifaka bağlı güçlerin komutanlığı, Yemen’in istifa eden yönetiminin BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Yemen’de korona virüs salgını ile mücadele çerçevesinde ateşkes önerisini kabul etme kararını onayladığını ve destek verdiğini belirtti.

Bundan önce Yemen’in istifa eden yönetimi BM’nin Yemen’de çatışmaların durdurulması yönündeki önerisini olumlu karşıladıklarını açıklamıştı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Pazartesi günü korona virüs salgını ile mücadele için dünya genelinde tüm çatışmaların ve savaşların durdurulmasını ve insanların hayatını kurtarma üzerinde odaklanılmasını istemişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir