İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

General Eşteri: İran, Düşmanlarla Mücadele Etmek İçin Tam Teyakkuzda

İran Emniyet Teşkilatı Komutanı General Hüseyin Eşteri, silahlı kuvvetlerin düşmanlarla mücadele etmek üzere tam teyakkuzda beklediklerini açıkladı.

Pazartesi günü Tahran’da ülke genelinden gelen çevik kuvvet komutanları için düzenlenen kriz yönetim kursunda konuşan Emniyet Teşkilatı Komutanı General Eşteri küresel emperyalizmin İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik daimi tehditlerine işaret ederek, milli egemenlik meselesi askeri, iktisadi, kültürel ve siyasi alanlarda iktidarlı olmayı gerektirdiğini belirtti.

General Eşteri düşman karşısında direniş için basiret ve hazırlık gerekli olduğunu belirterek, Amerika ve İslam inkılabı düşmanları ile mücadele yolu, direniş olduğunu vurguladı.

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei 31 Ağustos 2016’da Savunma Bakanı ve bakanlığın önde gelen yetkilileri ve uzmanları ile görüşmesinde yaptığı konuşmada şu vurguyu yapmıştı:

Zorba, sultacı ve ahlak, vicdan ve insaniyetten hiç bir şey anlamayan ve masum insanları kırmaktan ve başka ülkelere tecavüz etmekten asla çekinmeyen güçlerin hakim olduğu bir dünyada, savunma ve taarruz amaçlı sanayileri geliştirmek gayet doğaldır. Zira bu güçler İran’ın iktidarını hissetmedikçe güvenlik temin edilemez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir