İran İslam CumhuriyetiTüm HaberlerYemen

Ali Ekber Velayeti: Yemen İnkılabı Yeni Bir Aşamaya Girdi

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in uluslararası işler danışmanı Dr. Ali Ekber Velayeti, Yemen Ensarullah hareketi Genel Sekreteri kardeşinin Suud rejiminin işbirlikçileri tarafından şehit edilmesi, Yemenli mücahitlerin ve Yemen inkılabının getirilerin ve zaferlerin yeni aşamasına geldiklerini ortaya koyduğunu belirtti.

Yemen Ensarullah hareketi Genel Sekreterinin kardeşi İbrahim Bedreddin Husi’nin şehadeti dolaysıyla bir mesaj yayımlayan Dr. Velayeti, bu şehadet Yemen milletine daha fazla zaferleri ve Suud rejimi elebaşılığındaki ittifak için da daha zilletli yenilgileri müjdelediğini belirtti.

Dr. Velayeti, İslam ümmeti ve Yemen milletinin düşmanları, şehadetler İslami milletlerin ülkülerine kavuşma yolunda hiç bir engel oluşturamayacağını, bilakis şehadetin İslam mücahitlerinin en büyük arzusu olduğunu bilmeleri gerektiğini vurguladı.

Dr. Velayeti, Husi gibi mücahitlerin cihat, fedakarlık, mücadele ve şehadetleri direniş cephesini daha da güçlendirerek Yemen inkılabını daha da geliştireceğini ifade etti.

Suud rejimine bağlı işbirlikçi hainler Cuma günü Ensarullah lideri Abdulmelik Husi’nin kardeşi İbrahim Husi’yi şehit ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir