İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hasan Ruhani: ABD Nereye Ayak Bastıysa Orada Terör Estirdi

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Amerika devleti Batı Asya bölgesinde terörün baş hamisi olduğunu, Amerika nereye ayak bastıysa, terör orada yayılmaya başladığını belirtti.

74. BM genel kurul zirvesine katılmak üzere Pazartesi günü New York’a gelen Cumhurbaşkanı Ruhani, Fox News kanalına verdiği mülakatta bu konuya değinerek şöyle ekledi:

Amerika ordusunun Suriye’nin yasal devletinin izni olmaksızın Suriye topraklarına müdahalesi, Amerika devletinin Batı Asya bölgesinde uyguladığı terörün somut bir örneğidir.

Amerika devleti vatanını ve ülkesini savunan insanları terörist ilan ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Ruhani şöyle devam etti:

Amerika ülkelerini savunan Yemen halkını terörist ilan ediyor ve aynı zamanda bomba, füze ve füze sistemlerini üreterek Yemen halkını bombardıman etmek üzere S. Arabistan rejimine verenleri destekliyor.

Cumhurbaşkanı Ruhani BM genel kurul zirvesinde açıklayacağı Hürmüz barış planına da işaret ederek, İran İslam Cumhuriyeti Batı Asya bölgesine barış armağan eden devlet olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani New York’ta İranlı ve Amerikalı yetkililerin görüşme ihtimali ile ilgili bir soruya verdiği cevapta şöyle dedi:

Eğer Amerika görüşmek istiyorsa başta tüm yaptırımları kaldırmak ve İran milletine dayattığı iktisadi teröre son vermek olmak üzere gerekli şartları hazırlaması gerekir.

74. BM genel kurul zirvesine katılmak üzere Pazartesi günü New York’a gelen Cumhurbaşkanı Ruhani bundan önce de ABD medya organlarının üst düzey yöneticileri ile bir araya gelmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir