Avrupaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Cevad Zarif, 4+1 Grubu Dışişleri Bakanları İle Görüştü

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Avrupalı ülkelerin nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirmemelerini eleştirdi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran ve 4+1 grubu Olağanüstü Bakanlar Toplantısının iyi geçtiğini bildirdi.

BM Genel Kurul Toplantısına katılmak için New York’ta bulunan Zarif, Çin, Fransa, Rusya, Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanları ve AB Dış Politika Komiseri Federika Mogherini ile Kapsamlı Ortak Eylem Planının (KOEP) son durumunu inceledi.

Oturum KOEP’in resmi Ortak Bakanlar Komisyonu düzeyinde değildi ve bundan dolayı Komisyon toplantısına bir alternatif sayılmamaktadır.

Bakan Zarif bu toplantıda ABD’nin nükleer anlaşmadan yasadışı çekilmesinin yıkıcı sonuçlarına işaretle, 3 Avrupalı ülkenin Aramco’ya yönelik saldırı ile ilgili İran’ı suçlayan açıklamalarını kınadı.

İran ile 4+1 grubu dışişleri bakanları toplantısının ardından yapılan ortak açıklamada, nükleer anlaşmanın tam ve etkin olarak tüm taraflarca uygulanmasına ve bu anlaşmanın korunması için çabaların sürmesi yönünde kararlılıklarına vurgu yaptılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir