FilistinTüm Haberler

Siyonist İşgal Rejimi, Açlık Grevindeki Filistinli Esirlere Boyun Eğdi

Filistinli Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Esir Hareketi liderlerinin dün akşam işgal rejimi cezaevleri istihbaratıyla anlaşmaya vardığını ve cezaevleri idaresinin açlık grevindeki esirlerin taleplerini kabul ettiğini, anlaşmanın bu sabah (26 Eylül Perşembe) uygulanacağını söyledi.

Heyet, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, anlaşma uyarınca açlık grevindeki esirlerin uzaklaştırıldıkları cezaevlerine geri döndürüleceklerini; esirlerin sağlığına zarar veren, radyo ve televizyon dalgalarını engelleyen sinyal kesicilerin azaltılacağını ifade etti.

Anlaşmaya göre ayrıca işgal rejimi cezaevleri idaresinin önümüzdeki Pazar gününden itibaren haftada 5 gün cezaevlerindeki umumi telefonları çalıştıracağı kaydedildi.

İşgal rejimi zindanlarında tutulan 100’den fazla esir kansere yol açan sinyal kesici cihazları protesto için 15 gündür açlık grevi yapıyordu. Açlık grevi eylemi Ramon Cezaevi’nde başlayıp kısa sürede diğer cezaevlerine de yayıldı.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, işgal rejimi cezaevleri idaresinin verdiği sözde durmasını garantilemek için esirlerin bugün de açlık grevi eylemini sürdüreceklerini bildirdi.

İşgal rejimi cezaevleri idaresi ve Esir Hareketi arasında Nisan ayında sinyal kesici cihazların kaldırılması konusunda anlaşma sağlanmış fakat cezaevleri idaresi daha sonra anlaşmaya uymamakta ısrar etmiş, bu sebeple Filistinli esirler 10 Eylül’de yeniden açlık grevine başlamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir